Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Ivermectina, testată ca posibil tratament anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 28 iunie 2021, ora 16:00

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au anunțat că testează medicamentul antiparazitar ivermectina ca posibil tratament pentru COVID-19, în cadrul unui studiu susținut de guvernul britanic.

Ivermectina a dus la o reducere a replicării virusului în studiile de laborator, au precizat reprezentanții Universității Oxford, menționând că un studiu pilot a arătat că administrarea medicamentului în stadiile incepiente ale bolii poate reduce încărcătura virală și durata simptomelor la unii pacienți cu forme ușoare de COVID-19, scrie Reuters.

Ivermectina

Denumit „PRINCIPLE”,  studiul britanic din ianuarie a arătat că antibioticele azitromicină și doxiciclina au fost, în general, ineficiente împotriva COVID-19 în stadiu incipient.

În timp ce Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile de reglementare europene și americane s-au declarat împotriva folosirii ivermectinei la pacienții cu COVID-19, acest medicament este utilizat pentru tratarea bolii în unele țări, inclusiv în India.

Citește și: EMA: ivermectina NU se utilizează în prevenirea sau tratamentul COVID-19

„Prin includerea ivermectinei într-un studiu la scară largă, cum ar fi «PRINCIPLE», sperăm să obținem dovezi solide pentru a determina cât de eficient este tratamentul împotriva COVID-19 și dacă există beneficii sau pericole asociate cu utilizarea acestuia”, a precizat cercetătorul Chris Butler.

Potrivit represzentanților Universității, persoanele cu afecțiuni hepatice severe, care iau warfarină sub formă de medicamente pentru diluarea sângelui sau care iau alte tratamente despre care se știe că interacționează cu ivermectina, vor fi excluse din studiu.

Etichete: ivermectina medicament atiparazitar tratament covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.