Newsflash
Internaționale

Izolarea rapidă și eficientă a celulelor

de Dr. Diana Andronache - iul. 22 2022
Izolarea rapidă și eficientă a celulelor

Cercetătorii de la Universitatea Brown au dezvoltat o modalitate avansată de a izola celule individuale din ţesuturi complexe.

poza2.16Într-un studiu publicat în Scientific Reports, aceștia arată că abordarea lor duce la rezultate de înaltă calitate și este superioară metodelor standard de izolare în ceea ce privește forţa de muncă, costul și eficienţa.

Procesul presupune ca un fragment de biopsie tisulară să fie plasat într-un recipient umplut cu lichid între doi electrozi paraleli. În loc de enzime, ei folosesc câmpul electric, ale cărui fluctuaţii creează forţe opuse în lichid. Aceste forţe fac ca celulele ţesuturilor să se miște într-o direcţie și apoi în direcţia opusă, ceea ce le face să se separe în mod curat sau să se disocieze unele de altele.

Noul proces a dus la disocierea ţesutului de biopsie în doar cinci minute, ceea ce înseamnă că a fost de trei ori mai rapid decât tehnicile enzimatice și mecanice de vârf descrise anterior în literatura medicală.

Potrivit cercetătorilor, această abordare este cu cel puţin 300% mai eficientă decât cele mai optimizate tehnici care au la bază utilizarea simultană a principiilor de disociere chimică și mecanică. Probele utilizate în studiu au fost ţesuturi hepatice bovine, celule de cancer de sân triplu negativ și ţesuturi de glioblastom uman.

Citiți și: O nouă speranţă pentru pacienţii cu limfom Hodgkin

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe