Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Japonia a aprobat vaccinurile Moderna și AstraZeneca

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 21 mai 2021, ora 16:59

Guvernul japonez a aprobat, vineri, vaccinurile împotriva COVID-19 dezvoltate de Moderna şi AstraZeneca.

Mai puţin de 2% din cei 125 de milioane de locuitori ai Japoniei au primit cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, singurul ser aprobat până acum de guvernul japonez, scrie Agerpres.

vaccinuri anti-COVID

„Unda verde dată de autorităţi ar trebui să permită accelerarea campaniei de vaccinare din Japonia, pentru care guvernul este puternic criticat cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo - 2020 (23 iulie-8 august)”, transmite sursa citată.

Pentru a fi comercializat în Japonia, orice produs sanitar trebuie să fie supus unor studii clinice suplimentare pe teritoriul ţării, ceea ce a întârziat disponibilitatea vaccinurilor prin comparaţie cu alte ţări.

De asemenea, autoritățile au anunțat deschiderea, săptămâna viitoare, a două centre de vaccinare în masă la Tokyo şi Osaka (vest).

Japonia nu va începe să utilizeze imediat vaccinul AstraZeneca din cauza unor cazuri rare, dar grave, de tromboză (cheaguri de sânge) observate în alte ţări.

Potrivit sursei citate, populaţia Japoniei este în mare parte împotriva organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, temându-se că evenimentul va înrăutăţi şi mai mult situaţia sanitară, în contextul în care arhipelagul se confruntă cu un al patrulea val de COVID-19.

Guvernul intenţionează să finalizeze faza de vaccinare a persoanelor cu vârsta de 65 de ani şi peste până la sfârşitul lunii iulie, în mijlocul JO, dar acest obiectiv pare dificil de atins.

Etichete: vaccin Pfizer-BioNTech jocurile olimpice de la tokyio vaccin moderna

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.