Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Joe Biden, rebound pentru COVID-19

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 5 august 2022

Președintele american Joe Biden a fost retestat pozitiv pentru COVID-19, în ceea ce pare a fi o recădere (rebound) a infecţiei după administrarea de Paxlovid.

        În vârstă de 79 de ani, Joe Biden a început să aibă simptome ușoare în data de 21 iulie și a luat Paxlovid până la 25 iulie. Medicul personal al președintelui a declarat că, date fiind informaţiile despre posibila recădere după administrarea de Paxlovid, președintele a crescut frecvenţa testărilor cu teste rapide antigen. După patru teste zilnice negative (26-29 iulie), sâmbătă dimineaţă rezultatul a fost pozitiv. Medicul președintelui a declarat că nu este necesară reiniţierea tratamentului, iar președintele va rămâne sub atentă monitorizare.

        Joe Biden este vaccinat cu schema completă și a primit două doze booster: primele doze de vaccin Pfizer-BioNTech le-a primit în ianuarie 2021, primul booster în septembrie, iar cel de-al doilea în martie.

        Paxlovid este recomandat pentru tratamentul timpuriu al formelor ușoare-medii de COVID-19 la persoanele aflate la risc de a dezvolta o boală severă. Specialiștii afirmă că proporţia persoanelor ce recad după ce își administrează acest tratament este foarte mică. Precauţiile sunt însă necesare pentru că virusul poate fi contagios în această perioadă de rebound, chiar dacă pacientul nu prezintă simptome. În urmă cu o lună, dr. Anthony Fauci, director al Institutului Naţional de Alergii și Boli infecţioase, anunţa că a dezvoltat rebound, la rândul său, după administrarea de Paxlovid.

 

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-62361884

Etichete: rebound COVID recadere COVID Paxlovid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.