Newsflash
Internaționale

Johnson & Johnson va produce 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru SUA

de Dorina Novac - aug. 6 2020
Johnson & Johnson va produce 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru SUA

Guvernul Statelor Unite va plăti grupului Johnson & Johnson peste 1 miliard de dolari pentru 100 de milioane de doze din vaccinul pe care îl dezvoltă compania împotriva noului coronavirus.

Potrivit komersant.ru, o doză de vaccin produs de Johnson & Johnson va costa 10 dolari.

Sursa citată precizează că prețul este semnificativ mai mic decât cel anunțat recent de compania farmaceutică Moderna (de la 32 la 37 dolari pentru o doză de vaccin)  sau 19,5 dolari pentru o doză de vaccin de la BioNTech și Pfizer, dar mai scump decât vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca și Universitatea din Oxford, care au cerut 3-4 dolari per doză.

companie farma
Sursă imagine: ria.ru

 

„Johnson & Johnson a anunțat că a încheiat un acord cu Guvernul american pentru producția internă pe scară largă și livrarea în SUA a 100 de milioane de doze dintr-un vaccin experimental creat împotriva SARS-CoV-2”, a declarat compania într-un comunicat de presă, potrivit RIANovosti.

Johnson & Johnson a anunțat anterior că până la sfârșitul anului sau la începutul anului 2021 vor avea un vaccin sigur și eficient.

Mai mult, directorul general al companiei, Paul Stoffels, a precizat că primul lot ar trebui să fie suficient pentru vaccinarea personalului medical din lume. Compania își propune să producă peste 1 miliard de doze.

Autoritățile americane au încheiat acorduri similare și cu alte companii farmaceutice. 

Astfel, în mai, Departamentul de Sănătate din SUA a comandat 300 de milioane de doze din potențialul vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, oferind un miliard de dolari.

Iar în iulie, Statele Unite au încheiat un acord cu Sanofi şi GlaxoSmithKline pentru furnizarea a 100 de milioane de doze ale unui vaccin experimental pentru noul coronavirus

Aproximativ 20 de companii efectuează în prezent studii clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe