Newsflash
Internaționale

Legume ambalate, contaminate cu E. coli

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 7 2022
Legume ambalate, contaminate cu E. coli

Mai multe persoane din șase state americane au fost infectate cu Escherichia coli după ce au consumat salate sau legume ambalate.

salataCDC (Centers for Disease Control and Prevention) a emis o alertă privind o posibilă contaminare a produselor de la două firme care comercializează legume.

Până în acest moment sunt 13 persoane infectate, din care patru au necesitat spitalizare, iar un pacient a dezvoltat o formă severă a infecţiei, cu afectare renală, sindrom hemolitic uremic.

Cazurile au fost raportate în Washington, Oregon, California, Alaska, Ohio și Mississippi, însă numărul de infecţii poate fi mult mai mare.

Specialiștii recomandă evitarea utilizării legumelor cu data de expirare 20 decembrie 2021, acestea putându-se regăsi încă în frigiderele mai multor consumatori.

Acestea trebuie aruncate și apoi frigiderele curăţate corespunzător, pentru a elimina riscul de contaminare de pe suprafeţele care au fost în contact cu produsele suspecte.

Perioada de incubaţie după ingestia produselor contaminate este de regulă între două și opt zile, în medie trei-patru zile.

Simptomatologia tipică este reprezentată de apariţia crampelor abdominale, a vărsăturilor, scaunelor diareice, uneori cu rectoragii. Anumiţi pacienţi pot asocia febră sau insuficienţă renală.

Citiți și: Decese în Japonia provocate de mochi


Notă autor:

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2022-01-03/packaged-salads-tied-to-e-coli-outbreak-in-6-states

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe