Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Libanul anunţă primul caz de variola maimuţei

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 24 iunie 2022

Ministrul Sănătăţii din Liban a anunţat în cursul zilei de luni că a fost identificat primul caz de variola maimuţei în ţară, la o persoană care a călătorit în afara Libanului și care acum se află izolată la domiciliu.

Alte ţări din Orientul Mijlociu, precum Israel și Emiratele Arabe Unite, au identificat primele cazuri în luna mai. Anunţul a venit în contextul în care autorităţile se așteaptă la o vară plină, cu sute de turiști și cetăţeni care se întorc din alte părţi ale lumii.

Variola maimuţei se manifestă printr-o simptomatologie flu-like care apoi evoluează cu o erupţie cutanată la nivelul feţei și corpului. Până acum, au fost identificate peste 1.880 de cazuri în peste 30 de ţări unde această boală nu este prezentă în mod obișnuit. Aproximativ 85% dintre cazuri au fost identificate în Europa. Până în acest moment nu au fost raportate decese. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că bolnavii pot fi infecţioși pentru până la patru săptămâni și le recomandă să se izoleze până la recuperarea completă.

 

 

https://www.washingtonpost.com/world/lebanon-latest-in-mideast-to-detect-1st-case-of-monkeypox/2022/06/20/7bc85872-f085-11ec-ac16-8fbf7194cd78_story.html

Etichete: variola maimutei tari variola maimutei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.