Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Lockdown în Austria

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 26 noiembrie 2021

Cancelarul Alexander Schallenberg a anunţat instalarea unui lockdown cu durată de maximum 20 de zile, precum și faptul că începând cu 1 februarie va exista o obligaţie legală a vaccinării.

shutterstock_1714171159

Măsura a fost luată în contextul numărului mare de cazuri, cele mai recente cifre arătând o incidenţă de 1.049 de cazuri la 100.000 de indivizi în ultima săptămână, precum și al ratei mici de vaccinare – unul din trei austrieci nu este vaccinat, ţara înregistrând una din cele mai mici rate de vaccinare din Vestul Europei. Cancelarul a explicat măsura prin faptul că nu dorește izbucnirea unui alt val. În cursul carantinei, populaţia va lucra de acasă, magazinele non-esenţiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise.

De asemenea, în Bavaria, aflată la graniţă cu Austria, oficialii au declarat carantină pentru cei nevaccinaţi. Barurile și cluburile vor fi închise pentru trei săptămâni, iar toate pieţele de Crăciun vor fi închise.

Etichete: lockdown austria

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.