Newsflash
Internaționale

Lockdown în Austria

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 26 2021
Lockdown în Austria

Cancelarul Alexander Schallenberg a anunţat instalarea unui lockdown cu durată de maximum 20 de zile, precum și faptul că începând cu 1 februarie va exista o obligaţie legală a vaccinării.

shutterstock_1714171159

Măsura a fost luată în contextul numărului mare de cazuri, cele mai recente cifre arătând o incidenţă de 1.049 de cazuri la 100.000 de indivizi în ultima săptămână, precum și al ratei mici de vaccinare – unul din trei austrieci nu este vaccinat, ţara înregistrând una din cele mai mici rate de vaccinare din Vestul Europei. Cancelarul a explicat măsura prin faptul că nu dorește izbucnirea unui alt val. În cursul carantinei, populaţia va lucra de acasă, magazinele non-esenţiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise.

De asemenea, în Bavaria, aflată la graniţă cu Austria, oficialii au declarat carantină pentru cei nevaccinaţi. Barurile și cluburile vor fi închise pentru trei săptămâni, iar toate pieţele de Crăciun vor fi închise.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe