Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Long-COVID și terapia ocupaţională

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 27 mai 2022

Cel puţin 30% dintre pacienţii care au suferit de COVID-19 au prezentat probleme de sănătate pe termen lung. Într-un studiu recent efectuat în Irlanda, cercetătorii au ajuns la concluzia că terapia ocupaţională poate îmbunătăţi calitatea vieţii în cazul pacienţilor care au avut COVID-19.

long covid

Programele de reabilitare pot ameliora fatigabilitatea cronică – cel mai frecvent simptom declarat – și pot îmbunătăţi starea pacienţilor care au manifestări post- COVID. Rezultatele studiului, prezentate în cadrul Congresului European de Microbiologie Clinică și Boli Infecţioase, nu au fost încă publicate.

Unul dintre scopurile acestor programe de terapie ocupaţională este să ajute oamenii să se întoarcă la activităţile lor zilnice. Pacienţi cu scleroză multiplă sau cu artrită reumatoidă au beneficiat până acum de astfel de programe.

Sesiunile de terapie ocupaţională sunt recomandate să aibă loc pe o perioadă de patru săptămâni și se concentrează pe tehnici de self-management pentru atenuarea fatigabilităţii, dar și pe un program strict de odihnă, somn și conservarea energiei. Tehnicile de conservare a energiei includ limitarea și planificarea activităţilor din gospodărie.

 

https://www.healthline.com/health-news/how-people-with-long-covid-can-benefit-from-occupational-therapy-programs#How-occupational-therapy-works

Etichete: terapie ocupationala COVID simptome post-COVID long COVID fatigabilitate oboseala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.