Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Luc Montagnier, francezul care a descoperit HIV, a murit

Viața Medicală
L. Budin vineri, 11 februarie 2022, ora 15:34

Luc Montagnier s-a stins pe data de 8 februarie, la vârsta de 89 de ani. A fost recompensat cu Nobelul pentru Medicină pentru că a descoperit, împreună cu o colaboratoare, virusul care dă SIDA.

În ultimii ani, cercetătorul a iscat polemici, declarându-se adeptul unor teorii discutabile și adoptând o poziție antivaccinistă, informează Ouest France.

luc1
Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Creator, în 1972, al laboratorului de oncologie virală de la Institutul Pasteur, cercetătorul a virusul HIV în 1983, împreună cu colaboratoarea sa, Françoise Barré-Sinoussi (și ea laureată Nobel). A condus departamentul SIDA al Institutului Pasteur și a predat la Queens College din New York, până în 2001.

În ultimii ani, omul de știință a suscitat numeroase polemici, declarându-se adeptul unor teorii discutabile: memoria apei, remediu miracol cu papaya, autism de cauză bacteriană, electromagnetismul ADN.

În 2017, în contextul dezbaterilor privind extinderea vaccinării la copii, cercetătorul s-a opus imununizării. La debutul pandemiei, a afirmat că SARS-CoV-2 este un virus de laborator, derivat din HIV, și că toate persoanele vaccinate ar urma să moară în următorii doi ani, notează Ouest France.

Citiți și:

Nobel în Medicină: descoperire privind receptorii de temperatură și cei tactili

40 de ani cu SIDA, boala secolului trecut

Etichete: cercetator francez luc montagnier descoperire hiv atitudine controversata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC