Newsflash
Internaționale

Luc Montagnier, francezul care a descoperit HIV, a murit

de L. Budin - feb. 11 2022
Luc Montagnier, francezul care a descoperit HIV, a murit

Luc Montagnier s-a stins pe data de 8 februarie, la vârsta de 89 de ani. A fost recompensat cu Nobelul pentru Medicină pentru că a descoperit, împreună cu o colaboratoare, virusul care dă SIDA.

În ultimii ani, cercetătorul a iscat polemici, declarându-se adeptul unor teorii discutabile și adoptând o poziție antivaccinistă, informează Ouest France.

luc1
Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Creator, în 1972, al laboratorului de oncologie virală de la Institutul Pasteur, cercetătorul a virusul HIV în 1983, împreună cu colaboratoarea sa, Françoise Barré-Sinoussi (și ea laureată Nobel). A condus departamentul SIDA al Institutului Pasteur și a predat la Queens College din New York, până în 2001.

În ultimii ani, omul de știință a suscitat numeroase polemici, declarându-se adeptul unor teorii discutabile: memoria apei, remediu miracol cu papaya, autism de cauză bacteriană, electromagnetismul ADN.

În 2017, în contextul dezbaterilor privind extinderea vaccinării la copii, cercetătorul s-a opus imununizării. La debutul pandemiei, a afirmat că SARS-CoV-2 este un virus de laborator, derivat din HIV, și că toate persoanele vaccinate ar urma să moară în următorii doi ani, notează Ouest France.

Citiți și:

Nobel în Medicină: descoperire privind receptorii de temperatură și cei tactili

40 de ani cu SIDA, boala secolului trecut

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe