Newsflash
Internaționale

Lucrătorii sanitari, vulnerabili pe „câmpul de luptăˮ

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 13 2020
Lucrătorii sanitari, vulnerabili pe „câmpul de luptăˮ

OMS avertizează asupra pericolului vital generat de achiziționarea excesivă și utilizarea inadecvată a produselor medicale de protecție, în contextul răspândirii rapide a noului coronavirus la nivel internațional.

echipament medical

Personalul medical și alți lucrători sanitari se bazează zilnic pe protecția conferită de echipamentul specific. Din cauza deficitului actual de mănuși, măști faciale, ochelari de protecție, halate și alte produse similare, medicii, asistentele și alți lucrători sanitari din linia întâi sunt expuși excesiv în lupta împotriva agenților infecțioși. „Fără furnizori siguri, riscul pentru lucrătorii sanitari din întreaga lume este real. Industria și guvernele trebuie să acționeze rapid pentru a stimula producția, ameliorând restricțiile de export și contracarând dezinformarea și cumpărăturile excesive. Nu putem opri COVID-19 fără a proteja lucrătorii sanitari mai întâiˮ, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De la izbucnirea pandemiei COVID-19, prețurile au crescut irațional, măștile chirurgicale ajungând să fie chiar de șase ori mai scumpe, iar producția nu face față cererii excesive. Conform estimărilor OMS, pentru gestionarea COVID-19 sunt necesare lunar aproximativ 89 de milioane de măști medicale, 76 de milioane de mănuși și 1,6 milioane de ochelari de protecție. Pentru a se adapta cererii crescute, industria ar trebui să suplimenteze producția uzuală de echipamente medicale de protecție cu cel puțin 40%. De asemenea, trebuie încurajată utilizarea rațională a acestor produse pentru a combate achiziționarea exagerată a echipamentelor de protecție de către populația panicată și irosirea acestora.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe