Newsflash
Internaționale

Majoritatea germanilor vaccinați şi infectați au primit serul Johnson&Johnson

de Dorina Novac - oct. 8 2021
Majoritatea germanilor vaccinați şi infectați au primit serul Johnson&Johnson

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat administrarea unei doze de rapel cu un vaccin ARN mesager persoanelor vaccinate anti-COVID cu serul în doză unică Johnson & Johnson.

În Germania majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson&Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară, scrie Agerpres.

vaccin Johnson&Johnson

„Constatând astfel o eficacitate mai redusă a acestui vaccin în faţa variantei Delta a coronavirusului dominantă în prezent, acel comitet a recomandat ca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson să primească la cel puţin patru săptămâni după administrarea acestui ser şi o doză dintr-un vaccin ARNmesager, respectiv Pfizer sau Moderna”, transmite sursa citată.

STIKO a recomandat de asemenea administrarea unei doze de consolidare persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, indiferent de tipul de vaccin primit anterior, notând faptul că eficacitatea vaccinului scade odată cu trecerea timpului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe