Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Marea Britanie a raportat cel mai mic număr de decese asociate COVID în şapte luni

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 12 aprilie 2021, ora 14:40

Marea Britanie a raportat, duminică, șapte decese din cauza COVID în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, cea mai mică cifră zilnică din aproape șapte luni.

În cel de-al doilea val de coronavirus, guvernul britanic a raportat 1.820 de decese într-o singură zi, pe 20 ianuarie, scrie The Guardian.

Marea Britanie

Ultima dată când numărul de decese înregistrate zilnic a fost mai mic decât în ​​acest weekend (10-11 aprilie) a fost pe 13 septembrie, când au fost înregistrate cinci decese cauzate de COVID-19.

Numărul total de decese din Marea Britanie a ajuns la 127.087, deși cifrele publicate de agențiile de statistici britanice arată că au existat aproximativ 150.000 de decese înregistrate, unde COVID-19 a fost menționat pe certificatul de deces.

Un număr record de 475,230 de persoane au primit cea de-a doua doză de vaccin anti-COVID, iar vineri au fost administrate 450.136 de doze.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a prevenit 10.400 de decese la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, în Anglia, până la sfârșitul lunii martie, potrivit unei analize efectuate de Public Health England (PHE).

Biroul Național de Statistică din Marea Britanie a precizat în ultima sa actualizare că, în săptămâna care s-a încheiat la 26 martie, au fost înregistrate cu 528 decese mai puține în Anglia și Țara Galilor decât media ultimilor cinci ani.

În aceeași săptămână, decesele care au implicat COVID-19 au reprezentat 7,2% din toate decesele din Anglia și Țara Galilor, comparativ cu 9,3% în săptămâna precedentă.

Etichete: dece covid vaccin impotriva COVID-19 guvernul britanic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC