Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Marea Britanie a reziliat contractul pentru vaccinul anti-COVID Valneva

Viața Medicală
L. Budin marţi, 14 septembrie 2021, ora 14:23

Guvernul britanic a reziliat contractul privind achiziţia a 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de laboratorul franco-austriac Valneva.

Era singura comandă primită până-n prezent de compania Valneva pentru vaccinul său aflat încă în fază experimentală, informează AFP, preluată de Agerpres.

vaccin-valneva

Contractul cuprinde o clauză care permite guvernului britanic să-l rezilieze. Guvernul pretinde în plus că Valneva nu şi-a respectat obligaţiile, ceea ce Valneva contestă viguros”, menţionează laboratorul franco-austriac într-un comunicat, fără alte detalii.

Guvernul britanic nu a oferit deocamdată nicio explicaţie.

Valneva a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 cu virus inactivat, prin tehnologia folosită la producerea vaccinului gripal.

În luna august, laboratorul franco-austriac a înaintat autorităţilor sanitare britanice o cerere de autorizare a vaccinului său candidat şi a anunţat că, pe baza rezultatelor primelor două faze ale testelor clinice, estimează o eficacitate de peste 80% a serului. Rezultatele testelor de fază a treia vor fi făcute publice în câteva săptămâni.

Tot în luna august, directorul general al Valneva, Franck Grimaud, a declarat că au loc în continuare discuţii cu Uniunea Europeană, pentru încheierea unui contract de furnizare de vaccinuri anti-COVID-19.

Etichete: guvern britanic reziliere contract achizitie vaccin ser valneva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.