Newsflash
Internaționale

Marea Britanie: militari mobilizaţi pentru a-i înlocui pe ambulanțierii grevişti

de L. Budin - dec. 19 2022
Marea Britanie: militari mobilizaţi pentru a-i înlocui pe ambulanțierii grevişti

Ambulanţierii britanici vor înceta lucrul preț de două zile, pe 21 şi 28 decembrie, pentru a solicita măriri salariale.

Regatul Unit, unde inflaţia depăşeşte 10%, se confruntă cu mişcări sociale de o amploare care nu s-a mai întâlnit de decenii. Aceste greve afectează mai multe sectoare, între care sănătatea și transporturile, informează AFP și Agerpres.

ambulanta-uk

Într-o mişcare de protest inedită, infirmierele au încetat lucrul săptămâna trecută, pentru a cere creşterea salariilor şi condiţii mai bune de lucru. O nouă grevă este anunţată pentru marţi.

Ambulanţierii au prevăzut la rândul lor încetarea lucrului preț de două zile, pe 21 şi 28 decembrie, pentru măriri salariale. Polițiștii de frontieră vor intra şi ei în grevă.

Au fost date dispoziţii pentru ca 1.200 de membri ai forţelor armate să acopere deficitul de personal în serviciile de sănătate şi la poliţia de frontieră, a anunţat guvernul britanic. Peste 1.000 de funcţionari vor fi și ei mobilizaţi.

În privința mobilizării armatei pentru a-i înlocui pe grevişti, şeful Statului Major al Apărării, amiralul Sir Tony Radakin, a reacţionat pentru The Telegraph:

Nu suntem o capacitate de rezervă. Suntem ocupaţi şi facem multe lucruri în numele naţiunii. Trebuie să ne concentrăm asupra rolului nostru principal”, a spus șeful Statului Major al Apărării. 

Țara unde spitalizările asociate gripei sunt mai multe ca internările COVID

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe