Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Măștile textile, inferioare celor medicale

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 22 ianuarie 2021

Măștile textile nu sunt la fel de eficiente ca cele medicale în prevenţia transmiterii SARS-CoV-2 în context clinic, conform rezultatelor unui studiu de tip review publicat în Annals of Family Medicine.

Totuși, autorii studiului precizează că și măștile textile oferă un anumit grad de protecţie, putând fi utilizate în cazul deficitului de PPE, în special în asociere cu alte măsuri suplimentare, precum purtarea vizierelor.

image-from-rawpixel-id-2316277-jpeg

„Recomandăm schimbarea frecventă a măștilor textile pentru a reduce riscul de retenţie a umidităţii și spălarea în conformitate cu standardele spitalelor pentru a reduce riscul de curăţare ineficientă”, susţine Ariel Kiyomi Daoud, cercetător în cadrul Universităţii din Colorado,
Denver, Aurora, în calitate de autor al studiului.

 

Bibliografie

Cloth Masks Provide Inferior Protection vs Medical Masks, Suggests Evidence Review -Medscape-Jan12, 2021
Daoud, A., Hall, J., Petrick, H., Strong, A., & Piggott, C. (2021, January 01). The Potential for Cloth Masks to Protect Health Care Clinicians From SARS-CoV-2: A Rapid Review. Retrieved January 18, 2021, from https://www.annfammed.org/content/19/1/55

Etichete: masca de protectie masti textile preventie covid pandemie covid SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.