Newsflash
Internaționale

Măsuri impuse la nivel global, de Crăciun, pentru a preveni răspândirea COVID-19

de Florentina Ionescu - dec. 23 2020
Măsuri impuse la nivel global, de Crăciun, pentru a preveni răspândirea COVID-19

Anul acesta, Crăciunul este definit prin prisma restricțiilor impuse de autorități în statele din întreaga lume. În unele părți ale lumii, măsurile sunt mai blânde, pe când în alte zone sunt restricții dure.

Potrivit The Associated Press, în Peru, oameni nu au voie să conducă mașina în perioada Crăciunului, în Liban, oamenii pot merge în cluburile de noapte, dar nu pot dansa. Acestea sunt doar câteva exemple de măsuri menite să prevină răspândirea COVID-19.

sarbatorile de iarna craciun covid-19 masuri in lume

Iar în privința numărului de persoane cu care puteți sta la masa de Crăciun, sursa citată arată că Franța recomandă nu mai mult de șase persoane, în Chile acest număr ajunge la 15, iar în Brazilia pot sta la masă oricât de mulți oameni.

În această perioadă, țările din întreaga lume încearcă să găsească măsurile potrivite pentru a garanta siguranța oamenilor de Crăciun, mai ales în contextul în care o variantă nouă a SARS-CoV-2 a readus în prim-plan restricțiile de călătorie și a dus la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în Marea Britanie.

Iată mai jos unele dintre restricțiile impuse în anumite țări de pe glob, pentru aceste Sărbători de iarnă:

Marea Britanie – Autoritățile plănuiau să relaxeze restricțiile, permițând ca oamenii din cel mult trei gospodării să se reunească în preajma zilei de 25 decembrie. Apariția unei noi variante a virusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât celelalte, a schimbat această regulă. Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt în diverse stadii de blocare a activităților și de carantinare și au renunțat la planurile inițiale pentru acest Crăciun.

Brazilia – Crăciunul va arăta anul acesta în mod normal, chiar dacă țara se află printre cele mai lovite state de pandemie, iar cazurile de COVID-19 sunt acum pe cale să egaleze vârful atins în primul val al pandemiei. Nu au fost impuse restricții naționale în perioada de dinainte de Crăciun.

Italia – Ziarele din Italia au publicat infografice cu anumite coduri de culori, pentru a-i ajuta pe oameni să urmărească recomandările pentru a limita noile infecții cu SARS-CoV-2 în perioada Sărbătorilor. Călătoriile între regiunile Italiei sunt interzise preț de 16 zile, iar interdicția de a ieși din casă începe la ora 22.00, potrivit sursei citate. În perioada 24-27 decembrie, vor fi închise toate magazinele cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor și saloanelor de coafură.

Statele Unite ale Americii – Autoritățile din SUA nu au emis restricții la nivel național în privința călătoriilor, o decizie care a rămas să fie luată la nivelul guvernelor fiecărui stat.

Coreea de Sud – Începând din Ajunul Crăciunului și până cel puțin în data de 3 ianuarie, autoritățile sud-coreene pun piciorul în prag și limitează adunările de cinci sau mai multe persoane și închid zonele turistice. Parcurile naționale și locurile turistice de pe coastă, unde mii de oameni călătoresc pentru a privi răsăritul în prima zi a anului, vor fi închise.


Notă autor:

Credit foto: Rudy și Peter Skitterians de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe