Newsflash
Internaționale

Medicament anti-COVID pe bază de plasmă sangvină, înregistrat în Rusia

de Dorina Novac - apr. 6 2021
Medicament anti-COVID pe bază de plasmă sangvină, înregistrat în Rusia

Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat utilizarea unui medicament în tratamentul COVID-19, creat pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecați de această boală.

Preparatul, numit COVID-globulin, a devenit primul de acest tip înregistrat în lume. Acesta a fost creat pe bază de plasmă sangvină de la pacienții care au trecut prin boală, a informat consorțiul de stat Rostec, scrie interfax.ru.

plasma sangvina

Studiile asupra medicamentului, realizate de holdingul farmaceutic „Natsimbio” al corporației de stat Rostec, au arătat că COVID-globulin este sigur, este lipsit de efecte secundare și are capacitatea de a neutraliza virusul.

De asemenea, potrivit sursei citate, medicamentul va fi utilizat pentru tratamentul formelor moderate și severe ale bolii, după finalizarea studiilor clinice de fază II și III, care vor avea loc și în spitalele din Moscova.

Certificatul de înregistrare permite utilizarea medicamentului COVID-globulin la pacienții cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

„A doua și a treia fază a testelor clinice se vor desfășura în spitalele din capitală și vor începe la începutul lunii aprilie. Astfel, capitala va putea utiliza primul preparat de imunoglobulină înregistrat în lume pentru tratamentul pacienților cu COVID”, a precizat Anastasia Rakova, viceprimarul Moscovei.

Studiile clinice de fază II şi III vor avea durata de aproximativ şase luni.

„În cursul acestui an se preconizează procesarea a cel puțin 15 tone de plasmă. Aceasta va permite să se trateze între 10.000 şi 15.000 de pacienţi”, se arată în raportul consorţiului Rostec.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe