Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Medicament nou pentru cancerul de sân

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 24 septembrie 2021

Trastuzumab deruxtecan a obţinut rezultate promiţătoare într-un studiu realizat pe paciente cu cancer de sân metastatic HER2 pozitiv, nerezecabil și/sau metastatic.

shutterstock_225460834Enhertu, denumirea comercială a medicamentului trastuzumab deruxtecan, a obţinut rezultate promiţătoare într-un studiu realizat pe paciente cu cancer de sân metastatic HER2 pozitiv, nerezecabil și/sau metastatic, tratate anterior cu trastuzumab și cu un taxan, crescând durata de viaţă și supravieţuirea generală a acestora.

Medicamentul a fost aprobat de FDA (Food and Drug Administration) la începutul acestui an pentru utilizare la pacienţii cu adenocarcinom gastric sau de joncţiune esogastrică HER2 pozitiv, avansat locoregional sau metastatic, trataţi anterior cu trastuzumab.

Aproape toate pacientele (94,1%) au supravieţuit pe durata perioadei de urmărire, de 12 luni. Studiul clinic de fază III a comparat eficienţa Enhertu cu cea a trastuzumab emtansină în cazurile de cancer de sân metastazat HER2 pozitiv și a inclus 500 de paciente din Asia, America de Nord, Oceania și America de Sud.

Reprezentanţii companiilor farmaceutice Astrazeneca și Daiichi Sankyo au subliniat că rezultatele studiului pot schimba paradigma tratamentului în acest tip de cancer, care are de obicei o evoluţie foarte rapidă.

Supravieţuirea în cazul cancerului de sân s-a dublat în ultimele patru decade în Marea Britanie, însă aproximativ 11.500 de femei și 85 de bărbaţi își pierd viaţa anual din cauza acestei boli.

Citește și: Aspirina, testată ca tratament împotriva unui tip de cancer de sân agresivhttps://www.independent.co.uk/news/health/breast-cancer-drug-enhertu-astrazeneca-b1922771.html
https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2021/enhertu-head-to-head-trial-meets-primary-endpoint.html

Etichete: tratament cancer san trastuzumab deruxtecan cancer mamar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.