Newsflash
Internaționale

Medicament nou previne și tratează infecţia cu Omicron

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 25 2022
Medicament nou previne și tratează infecţia cu Omicron

AstraZeneca a anunţat rezultatele unui nou studiu independent ce analizează medicamentul produs de companie, un „cocteil” de anticorpi ce va fi utilizat pentru prevenirea și tratarea COVID-19.

Acţiunea sa va ţinti subvariantele Omicron, inclusiv BA.2. Studiul efectuat de Universitatea Washington din SUA a demonstrat că medicamentul Evusheld, fabricat de AstraZeneca, a redus încărcătura virală în probele prelevate din plămânii șoarecilor de laborator și a limitat inflamaţia la nivel pulmonar. Studiul nu a fost încă supus analizelor de tip peer review.

medicamentCOVID

Medicamentul a fost testat împotriva subvariantelor Omicron - BA.1, BA.1.1, BA.2. Reprezentanţii companiei pro­ducătoare susţin că acest medica­ment reprezintă o opţiune importantă pentru a proteja pacienţii vulnerabili, precum cei imunocompromiși, cu risc crescut de a dezvolta forme severe de boală.

Evusheld a demonstrat o scădere cu 77% a riscului de apariţie a formelor simptomatice de COVID-19. De asemenea, se pare că acest medicament ar preveni și progresia bolii atunci când este administrat în prima săptămână de la apariţia simptomelor.

Aprobat în SUA și UK

În timp ce un vaccin are nevoie de un răspuns imun corespunzător pentru a duce la dezvoltarea de anticorpi specifici, noul medicament conţine anticorpi sintetici care vor persista câteva luni în organism și vor proteja împotriva infecţiei.

Medicamentul a fost aprobat deja în Marea Britanie și a primit autorizare pentru utilizare de urgenţă din partea FDA (Administraţia pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite). Produsul esteîn curs de evaluare și în Uniunea Europeană.

În ceea ce privește contextul pandemic, cifrele recente arată o creștere a numărului de cazuri la nivel mondial, conform datelor oferite publicităţii de OMS săptămânile trecute. Creșterea se bazează în principal pe răspândirea subvariantei BA.2 Omicron, în contextul ridicării restricţiilor.

Citiți și: Produse periculoase, promovate de influenceri


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/astrazeneca-antibody-cocktail-retains-activity-against-omicron-subvariants-2022-03-21/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe