Newsflash
Internaționale

Medicament pentru malarie, eficient în tratarea COVID-19

de Dorina Novac - feb. 28 2020
Medicament pentru malarie, eficient în tratarea COVID-19

Un tratament obișnuit cu clorochină, un medicament folosit frecvent împotriva malariei, a arătat semne de eficiență împotriva COVID-19, a spus Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia.

Afirmaţiile profesorului Didier Raoult, specialist renumit în bolile infecțioase, se bazează pe un studiu clinic efectuat de trei cercetători chinezi şi publicat la data de 19 februarie în jurnalul BioScience Trends.

Studiul a măsurat „eficacitatea clorochinelor în tratamentul pneumoniei asociate cu COVID -19” în mai mult de zece spitale chinezeşti din Wyhan (epicentrul epidemiei), dar şi din Beijing şi Shanghai.

„Știam deja că chlorochina era eficientă in vitro împotriva noului coronavirus, iar evaluarea clinică făcută în China a confirmat-o”, a explicat profesorul Raoult, comentând prima publicare asupra acestui studiu clinic.

Tratement ieftin și fără efecte secundare

Potrivit specialistului, această infecție este cea mai simplă și cea mai puțin costisitoare dintre toate infecțiile virale, scrie Le Point.

Cercetătorii chinezi Jianjun Gao, Zhenxue Tian şi Xu Yang, de la Universitatea din Qingdao şi de la Spitalul din Qingdao, au precizat că rezultatele obţinute până în prezent de la peste 100 de pacienţi au demonstrat că fosfatul de clorochină este mai eficient decât tratamentul primit de grupul comparativ pentru a stopa evoluţia pneumoniei, pentru a  îmbunătăţi starea plămânilor, astfel încât pacientul să redevină negativ la virus şi pentru a scurta durata bolii.

Studiul relevă faptul că clorochina este un medicament utilizat de peste 70 de ani, producerea lui este ieftină şi nu prezintă efecte secundare.

Mai mult, cercetătorii chinezi spun că un tratament cu 500 mg de clorochină pe zi, timp de zece zile, ar fi suficient.

Interogat despre acest tratament, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a afirmat că a discutat în mai multe rânduri cu Didier Raoult, informează Le Parisien.

„Mi-a povestit despre observațiile sale și despre studiile pe care le-a evidențiat. L-am trimis la Direcția Generală pentru Sănătate, pentru a fi analizată”, a spus Olivier Véran.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe