Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Medicament retras de pe piaţa canadiană

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 11 martie 2022

Compania Pfizer a retras medicamentul Accuretic de pe piaţa canadiană din cauza prezenţei unei impurităţi numite N-nitroso-quinapril, care, în urma folosirii îndelungate, ar putea cauza cancer.

medicamentHTA

Utilizarea temporară a medicamentului nu prezintă acest risc, a anunţat Health Canada, agenţia de reglementare a medicamentelor. Pacienţii pot continua să-și adminstreze schema terapeutică cu acest medicament prescris de medic, dar sunt sfătuiţi să caute o altă variantă de tratament pe termen lung.

 

 

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pfizer-canada-recalls-bp-drug-potential-cancer-causing-impurity-2022-03-04/

Etichete: Accuretic canada

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.