Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Medicii americani, mai optimiști în legătură cu instrumentele digitale din sănătate

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 15 septembrie 2022, ora 12:18

Asociația Medicală Americană (American Medical Association - AMA) a dat publicității recent rezultatele unui sondaj de opinie.

Potrivit sondajului AMA, doctorii americani sunt mai optimiști în legătură cu instrumentele digitale din domeniul sănătății, scrie www.mobihealthnews.com.

Rezultatele sondajului de opinie realizat de Asociația Medicală Americană arată că 93% dintre medici au simțit că a existat un fel de avantaj sau un avantaj categoric în ce privește utilizarea instrumentelor și uneltelor digitale în domeniul sănătății în anul 2022, comparativ cu 85%, cât era proporția doctorilor în anul 2016. 

telemedicina platforma online

Mai mulți doctori simt că instrumentele digitale din domeniul sănătății reprezintă un avantaj pentru îngrijirea pacientului, conform sondajului de opinie realizat de Asociația Medicală Americană. Astfel, AMA a chestionat 1.300 de doctori în anii 2016, 2019 și 2022, pentru a determina care sunt sentimentele lor cu privire la sănătatea digitală și la modul în care medicii adoptă aceste tehnologii în practica lor curentă.

Anul acesta, 44% dintre doctorii participanți la sondajul AMA au spus că a existat un avantaj clar în utilizarea sănătății digitale pentru îngrijirea pacienților, comparativ cu 36% în 2019 și cu 31% în 2016. În total, 93% dintre doctorii care au răspuns la chestionar au simțit că a existat un oarecare avantaj ori un avantaj categoric în faptul că s-au bazat pe instrumentele digitale din sănătate în anul 2022, comparativ cu 85% în 2016.

„Rata la care doctorii au adoptat instrumente și unelte digitale în sănătate a accelerat, pe măsură ce medicii au devenit din ce în ce mai optimiști cu privire la avantajele pe care instrumentelor digitale din domeniul sănătății corect concepute le pot avea pentru îngrijirea pacienților, dacă anumite condiții-cheie sunt întrunite”, a declarat președintele AMA; dr. Jack Resneck Jr.

De asemenea, el a subliniat că sondajul de opinie realizat de AMA ilustrează importanța pe care doctorii o acordă instrumentelor digitale validate din sănătate, care îmbunătățesc serviciile de îngrijire. Aceste tehnologii, afirmă el, trebuie să fie create și oferite medicilor în feluri care determină un progres al echității în sănătate.

Sondajul de opinie a mai arătat că medicii adoptă din ce în ce mai multe unelte digitalte: numărul mediu de instrumente digitale pe care le folosește un medic a crescut la 3,8 în 2022, comparativ cu 2,2 în 2016. Cea mai mare schimbare în ce privește adoptarea acestor instrumente și unele a venit din zona îngrijirii virtuale a pacienților. Proporția celor care utilizează vizitele prin telemedicină a crescut de la 14% în 2016 la 28% în 2018, apoi a explodat la 80% în 2022.

Mai multe detalii despre rezultatele chestionarului găsiți aici.

Etichete: digitalizare sanatate digitala telemedicina asociatia medicala americana tehnologii digitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC