Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Medicii din Emiratele Arabe Unite încearcă un nou tratament împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 7 mai 2020, ora 16:16

O echipă de cercetători de la Abu Dhabi Stem Cell Center (ADSCC) a dezvoltat un tratament inovator pentru COVID-19, folosind o metodă avansată de recoltare a celulelor stem.

Ministerul Economiei din Emiratele Arabe Unite a acordat un brevet cercetătorilor de la Abu Dhabi Stem Cell Center pentru metoda inovatoare în care sunt colectate celulele stem în vederea dezvoltării noului tratament pentru COVID-19, scrie agenția de presă RIANovosti, potrivit Emirates News.

un nou tratament

Acesta constă în extragerea celulelor stem din sângele pacientului şi reintroducerea lor după ce sunt activate.

Tratamentul a fost administrat în Emiratele Arabe Unite la 73 de pacienți cu COVID-19, care au fost vindecați de virus prin inhalarea medicației în plămânii lor după ce a fost nebulizat într-o ceață fină. Se presupune că efectul său terapeutic este regenerarea celulelor pulmonare și modularea răspunsului imun pentru a nu se reacționa la infecția cu COVID-19 și să provoace deteriorarea suplimentară a celulelor sănătoase.

Astfel, potrivit Emirates News, niciunul dintre pacienţii trataţi nu a raportat efecte adverse imediate.

Specialiștii susțin că medicamentul va avea un efect terapeutic asupra plămânilor prin regenerarea celulelor și modularea răspunsului imun, pentru a preveni o suprareacție a sistemului imunitar la infecții și deteriorarea suplimentară a celulelor sănătoase, scrie RIANovosti.

Conform agenției, testele pentru a demonstra eficacitatea tratamentului sunt în curs de desfășurare și se așteaptă să fie finalizate în câteva săptămâni.

Acest tratament a fost prescris pacienților împreună cu procedurile medicale convenționale și va continua să fie aplicat ca adjuvant la protocoalele de tratament stabilite.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: tratament covid-19 celule stem imunitate studii coronavirus Abu Dhabi Stem Cell Center

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.