Newsflash
Internaționale

Medicii lui Maradona vor fi trimiși în judecată

de Florentina Ionescu - iun. 23 2022
Medicii lui Maradona vor fi trimiși în judecată

Autoritățile din Argentina încearcă să trimită în judecată medicii și asistentele fotbalistului Maradona pentru omor intenționat.

Opt persoane care au acordat îngrijiri legendarului fotbalist Diego Maradona vor fi judecate în mai multe tribunale din Argentina pentru omor intenționat, potrivit unei decizii făcute publice miercuri, ca urmare a investigației declanșate în noiembrie 2020, la momentul decesului fostului fotbalist din cauza unui stop cardiac. 

maradona
Foto: Pixabay

În documentul de 236 de pagini care a intrat în posesia jurnaliștilor de la Reuters, judecătorul responsabil de de cazul lui Maradona a pus sub semnul întrebării „comportamentele – active sau prin omisiune – ale fiecăruia dintre cei acuzați, care au dus la și au contribuit la realizarea rezultatului dăunător.”, scrie www.espn.com.

Judecătorul a spus că opt persoane, inclusiv medici, asistente medicale și un psiholog care au avut grijă de Maradona la momentul decesului său sunt acuzați de „omor simplu” (simple homicide), o acuzație gravă care înseamnă că i-a fost luată viața cu intenție.

O comisie medicală desemnată să investigheze decesul lui Diego Maradona a concluzionat în 2021 că echipa medicală a starului din fotbal a acționat într-o „manieră necorespunzătoare, deficientă și nechibzuită”.

Maradona a murit în data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe