Newsflash
Internaționale

Medicul-erou ucis de noul coronavirus

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 20 2020
Medicul-erou ucis de noul coronavirus

Italienii deplâng dispariţia medicului Roberto Stella, liderul asociaţiei medicale din provincia nordică Varese, care a continuat să trateze pacienţi în lipsa echipamentului de protecţie adecvat, informează Medscape Medical News.

Medic-erou-ItaliaÎn vârstă de 67 de ani, dr. Stella, președintele Breslei medicale din Varese, a decedat din cauza insuficienţei respiratorii asociate infecţiei SARS-CoV-2. Acesta lucra ca medic generalist într-un oraș aflat în apropiere de Milano.

„Am rămas fără măști. Dar nu ne vom opri. Vom avea mai multă grijă și vom continua”, sunt cuvintele impresionante pe care dr. Stella i le-a transmis în ultimele zile colegului său, dr. Alessandro Colombo, conform agenţiei de știri ANSA.

„Un asemenea om ne aparţine tuturor, deoarece el s-a dăruit tuturor. A fost mai mult decât un erou; a fost un om care știa cum să plângă. Un om care era impresionat de frumuseţe și adevăr (…) Un maestru”, a declarat dr. Colombo.

Consecinţele deficitului de echipament de protecţie

Silvestro Scotti, președintele Federaţiei naţionale a doctorilor și a medicilor generaliști din Italia, l-a numit pe doctorul Stella unul dintre „eroii în halat alb”, care se sacrifică zilnic pentru a salva nenumărate vieţi:

„A fost un adevărat exemplu de capabilitate și trudă pentru toţi medicii de familie. Decesul său reprezintă strigătul tuturor colegilor săi care încă nu sunt echipaţi corespunzător”, a declarat pentru CNN, Silvestro Scotti.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra pericolului vital generat de achiziţionarea excesivă și utilizarea inadecvată a produselor medicale de protecţie, în contextul răspândirii rapide a noului coronavirus la nivel internaţional.

Personalul medical și alţi lucrători sanitari se bazează zilnic pe protecţia conferită de echipamentul specific. Din cauza deficitului actual de mănuși, măști faciale, ochelari de protecţie, halate și alte produse similare, medicii, asistentele și alţi lucrători sanitari din linia întâi sunt expuși excesiv în lupta împotriva agenţilor infecțioși.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe