Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Medigames, „olimpiada” cadrelor medicale, are loc în această perioadă

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 8 iulie 2022, ora 15:00

Printre concurenții care participă la probele din cadrul Medigames se află și câțiva medici români, după cum a mărturisit dr. Gabriel Tatu-Chițoiu pe o rețea socială.

Ediția din 2022 a Medigames se desfășoară sub mottoul „ Sport, Sănătate și Prietenie”, se arată pe site-ul oficial al evenimentului. 

medigames

Jocurile intitulate „World Medicine and Health Games” au devenit cel mai faimos eveniment global din domeniul sănătății, deschis membrilor din domeniul medical și celor cu profesii din Sănătate, încă de la începuturile sale, din anul 1978. Anul acesta, jocurile dedicate medicilor se află la a 41-a ediție, care are loc în Portugalia.

Din 3 iulie și până în 10 iulie a.c. se desfășoară a 41-a ediție a Medigames sau „World Medical & Health Games”. Simpozionul Internațional dedicat medicinei sportive, tot în cadrul acestei „olimpiade” a medicilor, are loc în Vila Real de Santo Antonio, în Algarve, Portugalia.

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu a lăudat performanțele a doi colegi de-ai săi, care participă în această perioadă la Medigames. El a publicat și câteva fotografii cu aceștia, încurajându-i să facă în continuare performanță.

„Un uriaș exemplu! Dr. Minodora Bogdan, pe 72 de ani, (cardiolog, Zalău) se află cum în Portugalia (Algarve) la MEDIGAMES (un fel de Olimpiadă a cadrelor medicale din toată lumea) și adună medalie de aur după medalie de aur la toate probele de atletism. Este singura curajoasă cu vârsta de peste 70 ani înscrisă în competiție la grupa ei de vârstă. Este prima ediție după pandemie. NB: Dr. Minodora Bogdan a câștigat recent lupta cu cancerul! Pe echipamentul ei scrie «Athletic CardioClub - România». Hai Minodora!”, a scris zilele trecute dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar Cardiologie și Medicină Internă, pe pagina sa oficială de Facebook.

Dr. Minodora Bogdan

Felicitările sale nu s-au oprit aici. Medicul a oferit un alt exemplu:

Dr. Eugen Nicolau, 69 de ani, medic primar chirurg la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București. Și el este acum la Algarve, Portugalia, Medigames. Participă la probele de ciclism. Ieri la contratimp individual azi la sosea 86 de kilometri. Este singurul curajos din grupa lui de varsta  participant la competitie Deci are aur la toate probele de ciclism pe care le termină”, a completat dr. Gabriel Tatu-Chițoiu!

Dr. Eugen Nicolau

Le dorim succes în continuare celorlalți medici români care participă la Medigames! 

Medicii sunt un exemplu 

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu a ținut să le reamintească internauților că și dumnealui a participat, în trecut, la Medigames. El a amintit că ideea principală este ca medicii să fie văzuți ca un exemplu pentru promovarea mișcării, a efortului fizic ca mijloc principal de prevenție a bolilor cardiovasculare. 

„Performanțele din acest an ale Minodorei Bogdan și ale lui Eugen Nicolau ne-au stârnit, evident, dorința de a relua participările noastre la Medigames acum, după pandemie”, a subliniat medicul cardiolog pe aceeași rețea socială

El a publicat pe pagina sa oficială câteva imagini de la Medigames, din anul 2017, când a suferit o ruptură de fascie plantară dreaptă. 

dr. gabriel tatu chitoiu 2017 medigames 

„Finișul de la 5000 m plat categoria 60-70 ani... 2017, Marsilia, Franța... Grimasa mea nu se datorează neapărat efortului, ci faptului ca cu 500 de metri inainte de linia de sosire am facut ruptura de fascie plantara dreapta... care cam doare până la aproape de abandon... De aceea este cursa mea cea mai draga. Am venit pe locul 2 pe ultimii 3 metri.” - Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu. 

2022-Portugal-algarve

Etichete: dr Gabriel Tatu-Chitoiu gabriel tatu-chitoiu sport competitie sportiva medigames olimpiada

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC