Newsflash
Internaționale

Melatonina, un posibil tratament pentru COVID-19?

de Florentina Ionescu - nov. 10 2020
Melatonina, un posibil tratament pentru COVID-19?

Un nou studiu sugerează că melatonina, hormon care reglează somnul și folosit frecvent sub formă de supliment alimentar, ar putea fi o opțiune viabilă de tratament pentru COVID-19.

Un studiu condus de oamenii de știință de la Cleveland Clinic sugerează că melatonina ar putea fi o opțiune în tratamentul COVID-19, anunță www.sciencedaily.com.

Astfel,rezultatele publicate ieri în PLOS Biology, o nouă platformă de inteligență artificială dezvoltată de cercetătorii de la Lerner Research Institute pentru a identifica posibile medicamente pentru a fi folosite în tratamentul COVID-19, au arătat că melatonina ar putea fi un candidat promițător.

melatonina studiu tratament covid-19

MelatoninA și legătura cu SARS-CoV-2

Analiza datelor din dosarele medicale ale pacienților din registrul COVID-19 al Clinicii Cleveland arată că folosirea melatoninei a fost asociată cu o reducere de aproape 30% a probabilității de a fi testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 după ce oamenii de știință au ajustat informațiile în funcție de anumiți parametri.

Probabilitatea redusă de a fi testat pozitiv la coronavirus a crescut de la 30% la 52% la persoanele afro-americane, când au fost ajustate anumite variabile.

„Este foarte important să reținem că aceste rezultate nu sugerează că oamenii ar trebui să înceapă să ia melatonină fără să discute cu medicul lor curant. Studiile observaționale făcute la scară largă și trialurile randomizate controlate sunt esențiale pentru a valida beneficiul clinic al melatoninei pentru pacienții cu COVID-19, însă noi suntem încântați în ceea ce privește asocierile pe care le-a scos la iveală acest studiu și în legătură cu oportunitatea de a le explora în viitor”, a declarat Feixiong Cheng, de la Cleveland Clinic's Genomic Medicine Institute, și autorul principal al acestui studiu.

Alte date relevate în studiu au determinat că bolile autoimune, bolile pulmonare și bolile neurologice au arătat o rețea de proximitate mai apropiată de genele/proteinele SARS-CoV-2 și au identificat 34 de medicamente ca potențiali candidați pentru a fi folosiți în alte scopuri, melatonina fiind principalul dintre aceste medicamente.


Notă autor:

Credit foto: Claudio_Scott de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe