Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Merck: un medicament experimental reduce cele mai grave efecte ale COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 1 octombrie 2021, ora 16:25

Reprezentanții companiei farmaceutice Merck au declarat astăzi că medicamentul experimental împotriva COVID-19, marcă proprie, a redus spitalizările și numărul deceselor cu până la jumătate în cazul persoanelor recent infectate cu coronavirus.

Compania farmaceutică Merck a subliniat astăzi, potrivit Associated Press, că medicamentul experimental pe care îl produce împotriva COVID-19 a redus numărul spitalizărilor, dar și numărul deceselor la jumătate, în cazul pacienților care au fost recent infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

molnupiravir merck

Reprezentanții Merck au mai declarat că în curând vor cere oficialităților din Statele Unite ale Americii și din lume să autorizeze utilizarea acestui medicament.

Sursa citată precizează că, dacă va primi aprobare, medicamentul ar putea fi prima pilulă cunoscută care va trata COVID-19 și va fi, totodată, un potențial progres major în eforturile de a învinge pandemia. Toate terapiile pentru COVID-19 autorizate acum în Statele Unite ale Americii necesită administrare intravenoasă sau injectabilă.

Cei de la Merck și partenerul lor, Ridgeback Biotherapeutics, au spus că rezultatele inițiale au arătat că pacienții care au primit acest medicament, numit molnupiravir, în decurs de 5 zile de la debutul simptomelor de COVID-19 au avut o rată înjumătățită de spitalizare și de deces, în comparație cu pacienții care au primit o pastilă placebo.

Studiul a urmărit evoluția a 775 de adulți cu forme ușoare spre moderate de COVID-19, care au fost considerați la risc înalt de a dezvolta forme severe de boală din cauza problemelor de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare.

Dintre pacienții la care s-a administrat molnupiravir, 7,3% erau fie spitalizați, fie au decedat la sfârșitul perioadei de 30 de zile, în comparație cu 14,1%, cât a fost proporția celor la care s-a administrat pilula placebo. Nu au existat decese în grupul de persoane care au luat acest medicament după acea perioadă de timp, în comparație cu opt decese care au avut loc în grupul placebo, potrivit informațiilor furnizate de Merck.

Rezultatele au fost date publicității de companie și nu au fost încă analizate de experți din exterior (nu sunt rezultate peer reviewed), așa cum este procedura normală pentru confirmarea noilor cercetări medicale. Însă reprezentanții Merck au spus că plănuiesc să prezinte rezultatele studiului comunității științifice la o viitoare reuniune științifică.

Totodată, persoane din conducerea Merck au declarat că au în plan să înainteze datele studiului pentru a fi analizate de Food and Drug Administration din SUA zilele următoare. Odată ce procesul este complet, FDA ar putea lua o decizie în decurs de câteva săptămâni, iar dacă medicamentul este aprobat, ar putea să intre pe piață la scurt timp.

Etichete: studiu molnupiravir Molnupiravir merck medicament experimental medicament covid tratament covid tratament covid-19 tratament coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.