Newsflash
Internaționale

Ministrul portughez al Sănătăţii demisionează, pe fondul lipsei de investiții

de L. Budin - sept. 1 2022
Ministrul portughez al Sănătăţii demisionează, pe fondul lipsei de investiții

Ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, a demisionat marţi după moartea unei femei însărcinate, pe fondul disfuncţionalităţii serviciilor spitaliceşti care suferă de lipsă de personal.

Lăudată pentru gestionarea crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19, Marta Temido, aflată în funcţie din 2018, devenise unul dintre cei mai populari membri ai Executivului, informează AFP și Agerpres.

steag-portugalia

Recent, Temido a fost ţinta criticilor dure din partea opoziţiei şi a reprezentanţilor îngrijitorilor din cauza dificultăţii spitalelor de a asigura funcţionarea serviciilor, din lipsă de medici.

Cea mai recentă polemică a fost provocată de vestea morţii unei femei însărcinate, victimă a unui stop cardiac în timpul transferului între două spitale publice din Lisabona, pentru că nu era suficient spaţiu în serviciile de neonatologie.

Ministrul sănătăţii, Marta Temido, şi-a prezentat demisia prim-ministrului, considerând că nu mai este în măsură să îşi poată păstra postul, a declarat cabinetul într-un comunicat transmis presei.

Demisia vine într-un moment important, în care fostul ministru trebuia să finalizeze o reformă majoră a serviciului public de sănătate.

Schimbarea miniştrilor fără schimbarea politicii nu va ajuta cu nimic, a reacţionat Blocul de Stânga, care continuă să denunţe lipsa investiţiilor în serviciul public de sănătate.

Un vaccin contra bolii Lyme ar putea fi dezvoltat până în 2025

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe