Newsflash
Internaționale

Minori vaccinați din greșeală cu Moderna, în loc de Pfizer

de L. Budin - feb. 7 2022
Minori vaccinați din greșeală cu Moderna, în loc de Pfizer

Mai mulți copii belgieni de 7 -12 ani au primit din greșeală vaccinul produs de Moderna, pe care Agenţia Europeană pentru Medicamente nu l-a autorizat încă pentru această categorie de vârstă.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 2 februarie 2022, la un centru de vaccinare din regiunea Flandra, au informat mass-media belgiene, citate de agențiile EFE și Agerpres.

copil-vaccinare-sua

Reprezentanţii centrului au luat deja legătura cu părinţii a 19 din cei 21 de copii afectaţi, pentru a-i informa în legătură cu eroarea făcută, prima de acest fel, potrivit agenţiei de sănătate regionale.

Instituția de sănătate susține că minorii nu se află în situaţie de risc, fiindcă vaccinul Moderna oferă acelaşi nivel de protecţie ca Pfizer. Acesta este vaccinul pe care ar fi trebuit de fapt să-l primească minorii şi care a fost autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru categoria de vârstă respectivă. 

Agenţia de sănătate din Flandra a rugat familiile în cauză ca, în următoarele săptămâni, să semnaleze apariția unor eventuale efecte secundare.

EMA evaluează încă posibilitatea administrării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârstele între 6 şi 11 ani, după ce a autorizat folosirea acestui vaccin pentru micuții de peste 12 ani.

Citește și:

Vaccinarea copiilor împotriva COVID

Când poate copilul vindecat de COVID să facă din nou sport?

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe