Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Minori vaccinați din greșeală cu Moderna, în loc de Pfizer

Viața Medicală
L. Budin luni, 7 februarie 2022, ora 16:39

Mai mulți copii belgieni de 7 -12 ani au primit din greșeală vaccinul produs de Moderna, pe care Agenţia Europeană pentru Medicamente nu l-a autorizat încă pentru această categorie de vârstă.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 2 februarie 2022, la un centru de vaccinare din regiunea Flandra, au informat mass-media belgiene, citate de agențiile EFE și Agerpres.

copil-vaccinare-sua

Reprezentanţii centrului au luat deja legătura cu părinţii a 19 din cei 21 de copii afectaţi, pentru a-i informa în legătură cu eroarea făcută, prima de acest fel, potrivit agenţiei de sănătate regionale.

Instituția de sănătate susține că minorii nu se află în situaţie de risc, fiindcă vaccinul Moderna oferă acelaşi nivel de protecţie ca Pfizer. Acesta este vaccinul pe care ar fi trebuit de fapt să-l primească minorii şi care a fost autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru categoria de vârstă respectivă. 

Agenţia de sănătate din Flandra a rugat familiile în cauză ca, în următoarele săptămâni, să semnaleze apariția unor eventuale efecte secundare.

EMA evaluează încă posibilitatea administrării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârstele între 6 şi 11 ani, după ce a autorizat folosirea acestui vaccin pentru micuții de peste 12 ani.

Citește și:

Vaccinarea copiilor împotriva COVID

Când poate copilul vindecat de COVID să facă din nou sport?

 

Etichete: copii belgieni vaccinare anti-covid israel vaccin neautorizat ema

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC