Newsflash
Internaționale

Modalitate nouă de tratare a durerii

de Dr. Diana Andronache - sept. 9 2022
Modalitate nouă de tratare a durerii

Mai mulţi cercetători de la Universitatea Northwestern au dezvoltat un implant mic și flexibil care este util în atenuarea durerii. Senzaţia este similară cu „amorţeala” resimţită atunci când este aplicată gheaţă pe zona dureroasă.

DUREREA

Implantul este un material solubil în apă, ca o bandă subţire, cu lăţimea de 5 mm, care conţine o pereche de canale paralele în formă de undă, unul umplut cu un lichid de răcire, iar celălalt, cu azot uscat. În interior este montată o pompă care eliberează lichidul și gazul.

Cele două se deplasează într-un compartiment comun, unde o reacţie chimică determină lichidul să se evapore, provocând astfel o senzaţie de răcire care amorţește nervul. Pe măsură ce nervul devine mai rece, semnalele de durere pe care le trimite către creier sunt diminuate, până se opresc complet.

Această bandă este proiectată pentru a fi înfășurată în jurul nervului care provoacă durere. Astfel, dispozitivul acţionează în mod direcţionat și nu afectează ţesutul din jur. De asemenea, dispozitivul include un mic senzor care monitorizează temperatura nervului și poate regla debitele lichidului și gazului, pentru a crește sau pentru a reduce cantitatea lor. Odată implantat în organism, dispozitivul nu trebuie îndepărtat, materialul fiind absorbit în mod natural în câteva zile sau săptămâni, conform cercetătorilor.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/979703

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe