Newsflash
Internaționale

Moderna promite că va livra către Africa 110 milioane de doze de vaccin COVID

de Florentina Ionescu - oct. 27 2021
Moderna promite că va livra către Africa 110 milioane de doze de vaccin COVID

Reprezentanții companiei Moderna au anunțat că vor să furnizeze până la 110 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 tuturor țărilor de pe continentul african.

Compania Moderna a anunțat zilele acestea că va depune eforturi pentru ca până la 110 milioane de doze de vaccin anti COVID din producție proprie să fie disponibile țărilor africane, ceea ce reprezintă un progres uriaș pentru „cel mai puțin vaccinat continent din lume”. 

vaccin moderna cresterea productiei de vaccinuri EMA

În anunțul făcut marți, reprezentanții Moderna au mai spus că sunt pregătiți să livreze primele 15 milioane de doze până la sfârșitul acestui an, cu 35 de milioane de doze în primul trimestru al anului 2022 și să furnizeze până la 60 de milioane de doze în al doilea trimestru, scrie The Associated Press. Totodată, în anunțul făcut de compania farmaceutică se precizează că „toate dozele sunt oferite de Moderna la cel mai mic preț”.

Dacă întregul contract cu Moderna este activat, națiunile din Africa pot atinge obiectivul de a vaccina 450 de milioane de persoane până în luna septembrie a anului 2022, potrivit aceleiași surse. Asta înseamnă jumătate din cifra țintă pentru vaccinare din populația acestui continent, care este de 900 de milioane de oameni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe