Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Moderna retrage mii de doze de vaccin anti-COVID din Europa

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 11 aprilie 2022, ora 11:07

Moderna Inc a declarat vineri că retrage 764.900 de doze din vaccinul său anti-COVID fabricate de producătorul său contractual Rovi, după ce o fiolă a fost găsită contaminată cu un corp străin.

Nu au fost identificate probleme de siguranță, a spus Moderna despre loturile care au fost distribuite, în ianuarie, în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia, scrie Reuters.

Moderna

Producătorul de medicamente a mai menționat că un singur flacon a fost găsit contaminat şi că retrage întregul lot din „exces de precauţie”.

Compania nu a precizat cu ce a fost contaminată fiola respectivă, însă a subliniat că nu crede că această contaminare prezintă un risc pentru alte flacoane din lot.

Citește și: Moderna: trei vaccinuri noi ARN mesager pentru herpes, zona zoster și cancer

Autoritățile japoneze au suspendat, anul trecut, utilizarea unor doze de vaccin, pe care Moderna le-a retras ulterior, după ce o anchetă a descoperit contaminanți din oțel inoxidabil în unele fiole.

Până în prezent, peste 900 de milioane de doze de vaccin Moderna împotriva COVID-19 au fost administrate în întreaga lume.

Etichete: vaccin moderna doze de vaccin fiola contaminata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC