Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Modificări gastrointestinale, descoperite la persoanele cu COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 13 mai 2020, ora 13:57

La unii dintre pacienții infectați cu noul coronavirus au fost descoperite modificări anormale ale tractului gastrointestinal, cum ar fi pneumatoza și ischemia, potrivit unui studiu publicat în revista Radiology.

Oamenii de știință au analizat datele a 414 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, la cel puțin o treime dintre acestea a fost identificată o varietate de tulburări intestinale, scrie RIANovosti.

oameni de stiinta

De exemplu, la unii dintre pacienții diagnosticați cu coronavirus a fost descoperită pneumatoza – o acumulare de gaze în grosimea peretelui intestinal, unde formează chisturi de aer.

În plus, potrivit studiului publicat în revista Radiology, ischemia intestinală a fost descoperită la mai multe persoane, precum și colestază – o perturbare a mecanismului de elaborare şi eliminare a bilei.

Vârsta medie a acestor pacienți este de 57 de ani, mulți dintre ei fiind conectați la aparate de ventilație mecanică, informează RIANovosti.

Sursă imagine: unsplash.com

Etichete: coronavirus tulburari intestinale pneumatoza ischemia intestinală

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.