Newsflash
Internaționale

Moscova: cafeaua se servește doar pe bază de cod QR

de L. Budin - iun. 28 2021
Moscova: cafeaua se servește doar pe bază de cod QR

Locuitorii din Moscova trebuie să deţină un cod QR pe telefonul mobil pentru a putea să fie serviți cu o cafea, la restaurant. Autorităţile speră să limiteze astfel creşterea numărului de infectări.

Noile reglementări locale le impun proprietarilor de cafenele să îi servească doar pe clienţii care pot să prezinte o dovadă a vaccinării anti-COVID-19, a imunizării dobândite în urma trecerii prin boală sau un test cu rezultat negativ, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres

cafea-moscova

Restricţiile, care vizează inclusiv băuturile şi alimentele servite în spațiile interioare ale barurilor şi restaurantelor, au intrat în vigoare în contextul în care autorităţile încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări în capitala rusă. Stabilimentele vor putea totuşi să servească şi clienţi care nu deţin coduri QR, însă doar pe terase în aer liber, și doar până pe 12 iulie.

Pe parcursul ultimei săptămâni, am stabilit noi recorduri în privinţa numărului de spitalizări, de persoane internate la terapie intensivă şi de decese provocate de coronavirus”, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Rusia raportează zilnic peste 20.000 de noi infectări. Autorităţile au pus această creştere pe seama variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă. 

Premierul Mihail Mişustin a anunţat că 21 de milioane de rezidenţi ruşi s-au vaccinat împotriva COVID-19, din totalul de 144 de milioane de locuitori. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe