Newsflash
Internaționale

Moscova va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în acest weekend

de Dorina Novac - dec. 4 2020
Moscova va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în acest weekend

Moscova va deschide sâmbătă, 5 decembrie, centre de vaccinare împotriva COVID-19, iar primele persoane care urmează să primească vaccinul vor fi profesorii, medicii și asistenții sociali, a anunțat primarul capitalei, Serghei Sobianin.

Potrivit Reuters, președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat miercuri ca programul de vaccinare voluntară pe scară largă anti-COVID-19 să înceapă săptămâna viitoare în Rusia.

vaccinare COVID Rusia
Sursă imagine: Pixabay

Acesta a subliniat că profesorii şi medicii ar trebui să fie primii care vor primi vaccinul Sputnik-V.

Serghei Sobianin a precizat, într-o postare publicată pe site-ul său, că locuitorii Moscovei se vor putea înscrie pe o platformă online, începând de vineri, 4 decembrie, pentru a primi vaccinul împotriva noului coronavirus.

„Deschidem un registru electronic, unde vor fi înregistrate toate vaccinările, pentru profesori, lucrătorii din domeniul sănătății, precum și pentru angajații din sectorul social din oraș, începând cu data de 4 decembrie 2020”, a scris primarul din capitala Rusiei.

Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a menționat că imunizarea contra coronavirusului este gratuită și nu este obligatorie.

Citește și: Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia a înregistrat două vaccinuri împotriva COVID-19: Sputnik-V și EpiVacCorona.

Primul vaccin rusesc, Sputnik-V, a fost înregistrat la 11 august, iar al doilea vaccin, EpiVacCorona, a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie.

Vladimir Putin a anunțat că se lucrează și la al treilea vaccin, la Institutul Chumakov din Sankt Petersburg.

Amintim că, conform unui sondaj efectuat în Rusia, în octombrie, 73% dintre ruși nu vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe