Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Moscova va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în acest weekend

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 4 decembrie 2020, ora 13:20

Moscova va deschide sâmbătă, 5 decembrie, centre de vaccinare împotriva COVID-19, iar primele persoane care urmează să primească vaccinul vor fi profesorii, medicii și asistenții sociali, a anunțat primarul capitalei, Serghei Sobianin.

Potrivit Reuters, președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat miercuri ca programul de vaccinare voluntară pe scară largă anti-COVID-19 să înceapă săptămâna viitoare în Rusia.

vaccinare COVID Rusia
Sursă imagine: Pixabay

Acesta a subliniat că profesorii şi medicii ar trebui să fie primii care vor primi vaccinul Sputnik-V.

Serghei Sobianin a precizat, într-o postare publicată pe site-ul său, că locuitorii Moscovei se vor putea înscrie pe o platformă online, începând de vineri, 4 decembrie, pentru a primi vaccinul împotriva noului coronavirus.

„Deschidem un registru electronic, unde vor fi înregistrate toate vaccinările, pentru profesori, lucrătorii din domeniul sănătății, precum și pentru angajații din sectorul social din oraș, începând cu data de 4 decembrie 2020”, a scris primarul din capitala Rusiei.

Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a menționat că imunizarea contra coronavirusului este gratuită și nu este obligatorie.

Citește și: Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia a înregistrat două vaccinuri împotriva COVID-19: Sputnik-V și EpiVacCorona.

Primul vaccin rusesc, Sputnik-V, a fost înregistrat la 11 august, iar al doilea vaccin, EpiVacCorona, a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie.

Vladimir Putin a anunțat că se lucrează și la al treilea vaccin, la Institutul Chumakov din Sankt Petersburg.

Amintim că, conform unui sondaj efectuat în Rusia, în octombrie, 73% dintre ruși nu vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Etichete: anti-COVID-19 Sputnik-V EpiVacCorona vaccin rusia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC