Newsflash
Internaționale

Motivul pentru care actorul Morgan Freeman poartă o mănușă pe mâna stângă

de Florentina Ionescu - nov. 29 2022
Motivul pentru care actorul Morgan Freeman poartă o mănușă pe mâna stângă

Cei care s-au uitat la festivitatea de deschidere a Campionatului mondial de fotbal din 2022 au observat, cu siguranță, că actorul Morgan Freeman poartă o singură mănușă. Motivul acestei alegeri „vestimentare” are legătură cu o boală de care acesta suferă.

Morgan Freeman a dat startul ceremoniei de deschidere a campionatului mondial de fotbal, însă unii fani au observat un obiect vestimentar familiar pe care acesta îl poartă de câțiva ani pe o mână, scrie www.sportbible.com.

Încă din anul 2008, actorul s-a văzut nevoit să poarte o mănușă de compresie după ce mâna i-a paralizat în timpul unui accident rutier grav, în Mississippi, arată sursa menționată. Presa străină a scris la aea vreme că în urma acelui accident, mașina în care se afla actorul Morgan Freeman s-a rostogolit de câteva ori, iar actorul a ajuns pe marginea drumului. 

morgan freeman

Chiar dacă starul în vârstă de 85 de ani a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru rănile sale, el a suferit daune la nivelul nervilor mâinii și acum poartă o mănușă pentru a-i susține circulația sângelui.

El a declarat pentru revista „People” în 2010 că a suferit leziuni la nivelul nervilor și că nu s-a mai făcut bine. Nu își poate mișca accea mână. „Dacă nu îți miști mâna, ea se va umfla. Știați că ne mișcăm mâinile de aproape un milion de ori pe zi?” a mai declarat acesta.

În plus, Morgan Freeman suferă de fibromialgie și suferă în mod constant de pe urma durerilor, din cauza umărului afectat de boală.

La câțiva ani de la accidentul rutier, el a declarat pentru revista „Esquire” că fibromialgia, boala cu care a fost diagnosticat, face ca durerea să urce și să coboare pe braț. Mai mult, durerea este de nesuportat.

Imagini de la ceremonia de deschidere a Campionatului mondial de fotbal din 2022: 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe