Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Motivul pentru care actorul Morgan Freeman poartă o mănușă pe mâna stângă

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 29 noiembrie 2022, ora 16:54

Cei care s-au uitat la festivitatea de deschidere a Campionatului mondial de fotbal din 2022 au observat, cu siguranță, că actorul Morgan Freeman poartă o singură mănușă. Motivul acestei alegeri „vestimentare” are legătură cu o boală de care acesta suferă.

Morgan Freeman a dat startul ceremoniei de deschidere a campionatului mondial de fotbal, însă unii fani au observat un obiect vestimentar familiar pe care acesta îl poartă de câțiva ani pe o mână, scrie www.sportbible.com.

Încă din anul 2008, actorul s-a văzut nevoit să poarte o mănușă de compresie după ce mâna i-a paralizat în timpul unui accident rutier grav, în Mississippi, arată sursa menționată. Presa străină a scris la aea vreme că în urma acelui accident, mașina în care se afla actorul Morgan Freeman s-a rostogolit de câteva ori, iar actorul a ajuns pe marginea drumului. 

morgan freeman

Chiar dacă starul în vârstă de 85 de ani a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru rănile sale, el a suferit daune la nivelul nervilor mâinii și acum poartă o mănușă pentru a-i susține circulația sângelui.

El a declarat pentru revista „People” în 2010 că a suferit leziuni la nivelul nervilor și că nu s-a mai făcut bine. Nu își poate mișca accea mână. „Dacă nu îți miști mâna, ea se va umfla. Știați că ne mișcăm mâinile de aproape un milion de ori pe zi?” a mai declarat acesta.

În plus, Morgan Freeman suferă de fibromialgie și suferă în mod constant de pe urma durerilor, din cauza umărului afectat de boală.

La câțiva ani de la accidentul rutier, el a declarat pentru revista „Esquire” că fibromialgia, boala cu care a fost diagnosticat, face ca durerea să urce și să coboare pe braț. Mai mult, durerea este de nesuportat.

Imagini de la ceremonia de deschidere a Campionatului mondial de fotbal din 2022: 

Etichete: Morgan Freeman fibromialgie durere paralizie manusa accident rutier

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC