Newsflash
Internaționale

Multiplicarea dozelor de vaccin anti-COVID, posibilă?

de Dr. Alina SIMACHE - ian. 15 2021
Multiplicarea dozelor de vaccin anti-COVID, posibilă?

Extragerea unei doze suplimentare din fiecare flacon de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 ar putea fi fezabilă, cu aprobarea Uniunii Europene (UE).

Deși iniţial a fost aprobată extragerea a cinci doze din fiecare flacon al vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ia în considerare posibilitatea extragerii unei doze suplimentare, obţinându-se astfel șase doze dintr-un singur flacon. Potrivit purtătorului de cuvânt al EMA, compania a trimis o solicitare pentru modificare, care va fi evaluată de CHMP (Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman) în cel mai scurt timp posibil. Dacă se descoperă că șase doze pot fi extrase în mod constant din fiecare flacon, va fi recomandată schimbarea termenilor actuali ai autorizaţiei pentru a sprijini statele membre UE în distribuirea vaccinurilor.

Pentru extragerea unei doze suplimentare ar putea fi necesară utilizarea unor seringi speciale. „Persoanele responsabile din Statele Membre ar trebui să le comande chiar acum”, a declarat europarlamentarul Peter Liese. Acesta a adăugat că seringile sunt disponibile pe scară largă și sunt eficiente și din punct de vedere economic, fiecare costând aproximativ 0,09 euro. Modificarea autorizaţiei actuale ar putea genera o creștere cu 20% a dozelor de vaccin disponibile în UE sub contractul actual cu Pfizer, a subliniat Peter Liese.

S-ar putea să te intereseze și:

Se pot obține șase doze dintr-un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech

ETICHETEdoze vaccin

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe