Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

NASH și riscul de cancer

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 6 martie 2020

Experți ai Societății Americane de Gastroenterologie reiterează importanța screening-ului pentru carcinom hepatocelular la pacienții cu steatohepatită nonalcoolică (NASH).

Acesta este suboptimal în ciuda unei incidențe în creștere a neoplaziei hepatice la acești pacienți. Screening-ul ar trebui luat în considerare la toți pacienții cu ciroză sau markeri noninvazivi de fibroză hepatică avansată cauzate de NASH.

Detectarea formațiunilor hepatice suspecte se realizează prin ecografie, respectiv CT sau IRM, atunci când imaginea ecografică este suboptimală.

Se vor lua de asemenea măsuri privind obținerea unei greutăți ideale, renunțarea la fumat sau alcool și optimizarea tratamentului celorlalți factori de risc cardiovasculari.

nash-si-cancerul

*https://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(20)30127-X/fulltext

Etichete: steatohepatită nonalcoolică NASH cancer hepatic screening cancer neoplazie hepatica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.