Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

New York ridică la „mediu” nivelul de alertă asociat COVID-19

Viața Medicală
L. Budin marţi, 3 mai 2022, ora 18:16

Comisarul pentru sănătate al oraşului New York, Ashwin Vasan, a declarat că oraşul a ridicat nivelul de alertă asociat COVID-19 la „mediu”, ca urmare a creşterii numărului de infectări.

În cinci cartiere din oraș, rata de infectare a depășit nivelul de 200 la suta de mii de locuitori, informează dpa/TCA și Agerpres.

covid-nyc

Practic, pentru newyorkezi, acest lucru înseamnă că trebuie să fie şi mai precauţi decât au fost în ultimele săptămâni”, a declarat Vasan. 

Numărul cazurilor noi spitalizate este de 6,7 la 100.000 persoane, iar procentul paturilor din unităţile medicale ocupate de pacienţi COVID-19 este în prezent de 2,89%. Cifrele sunt în creştere.

Ashwin Vasan le-a recomandat locuitorilor orașului să poarte mască de protecţie în spațiile publice interioare.   

Săptămânile următoare vor fi esențiale pentru încetinirea răspândirii COVID-19 şi pentru revenirea la un nivel de risc scăzut”, a punctat comisarul pentru sănătate.

În baza nivelului mediu de alertă, primarul orașului New York, Eric Adams, ar putea lua în considerare reintroducerea obligativităţii măştii în şcoli şi necesitatea prezentării dovezii vaccinării, în cazul activităţilor în spaţii interioare - măsuri pe care primarul le-a ridicat la începutul acestui an, când rata de infectare a fost în scădere.

 

Etichete: orasul new york crestere nivel de alerta infectare coronavirus risc mediu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.