Newsflash
Internaționale

New York: stare de urgență după depistarea virusului polio în apele reziduale

de L. Budin - sept. 12 2022
New York: stare de urgență după depistarea virusului polio în apele reziduale

Guvernatorul statului american New York, Kathy Hochul, a declarat stare de urgenţă şi dezastru după ce mai multe mostre cu virus poliomielitic au fost descoperite în apele reziduale din trei comitate.

Ordinul executiv al guvernatorului, care e în vigoare până pe 9 octombrie, a fost emis la peste o lună după ce un adult din Rockland County, un comitat situat la nord de metropola New York, a fost diagnosticat cu poliomielită, informează Reuter și Agerpres. A fost primul caz confirmat în Statele Unite, după o pauză de aproape un deceniu.

sua-flag

Decizia extinde categoriile de personal autorizate să administreze vaccinul antipolio - inclusiv paramedici, moaşe şi farmacişti - şi conţine alte măsuri pentru a creşte ratele de vaccinare.

Virusul poliomielitic a fost prezent în probele recoltate din ape reziduale încă din luna aprilie. A fost detectat în eşantioane prelevate lunar, în comitatele Orange și Rockland, ceea ce indică faptul că era prezent înainte de confirmarea primului caz.

După ce boala a fost detectată, oficialii din New York i-au îndemnat pe rezidenţi să se vaccineze – iar cei vaccinați au fost sfătuiți să-și facă o doză booster. Deşi persoanele de toate vârstele sunt ameninţate, virusul polio afectează în principal copiii cu vârste de până la trei ani. Cele trei doze ale vaccinului poliomielitic pot asigura o rată de imunitate apropiată de 100%.

Orange County este comitatul cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva poliomielitei din statul New York, doar 59% din totalul populaţiei rezidente fiind imunizată, potrivit datelor transmise de Departamentul de Sănătate.

Reprezentanţii sectorului medical şi-au stabilit obiectivul ca 90% din locuitorii statului New York să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei, notează Reuters.

China a aprobat un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe