Newsflash
Internaționale

Noi cursuri online despre pandemia de COVID-19, pe site-ul OMS

de Florentina Ionescu - nov. 19 2021
Noi cursuri online despre pandemia de COVID-19, pe site-ul OMS

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a actualizat lista de cursuri online pe tema pandemiei de COVID-19, disponibile pentru profesioniștii din Sănătate.

Educația în timp real în timpul urgențelor globale este esențială pentru răspunsul și pregătirea profesioniștilor din domeniul medical, arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

curs OMS lucratorii din sanatate
Credit foto: WHO/P. Phutpheng

De aceea, platforma dedicată pandemiei de COVID-19 oferă resurse pentru învățarea noutăților din domeniu pentru profesioniștii din Sănătate, pentru factorii de decizie și pentru publicul larg, în contextul COVID-19.

Astfel, OMS le pune la dispoziție profesioniștilor o serie de cursuri online gratuite pe tema COVID-19, motivând că „pe măsură ce epidemia continuă să evolueze, noi resuse vor fi adăugate și cursurile existente vor fi actualizate pentru a reflecta cel mai bine schimbarea contextului epidemiologic”.

Cursurile de pe platforma OMS sunt disponibile în limba engleză, franceză, spaniolă, precum și în alte limbi de circulație internațională.

Iată mai jos câteva exemple de cursuri pe care le puteți face în mod gratuit pe site-ul openwho.org:

Testarea rapidă pentru diagnostic cu ajutorul antigenilor SARS-CoV-2 – acest curs a fost dezvoltat de OMS și FIND; o alianță globală pentru diagnostic, pentru a oferi cunoștințele teoretice cu privire la testele rapide cu antigeni pentru infecția cu SARS-CoV-2. Pachetul constă în zece module, care includ prezentări înregistrate și filmulețe.

Managementul infodemiei de COVID-19: comunicarea în situații de risc și provocările date de implicarea comunității; acest este un curs care acoperă principii de comunicare și de implicare a comunității. Cursul oferă exemple concrete de transmitere a unor mesaje și alte intervenții de comunicare dezvoltate în timpul pandemiei de COVID-19.

COVID-19 și locul de muncă – cum să rămâneți sănătos și să fiți în siguranță la locul de muncă în timpul pandemiei de COVID-19; Prin intermediul introducerii și a cinci module, acest curs are obiectivul de a ghida lucrătorii din domeniul sanitar și reprezentanții lor, liderii din afaceri, angajații, manageii și profesioniștii din zona sănătății ocupaționale în legătură cu modul în care se pot proteja atât pe ei, cât și pe cei de la locul de muncă în timpul pandemiei de COVID-19.

Siguranța și sănătatea ocupațională pentru lucrătorii din domeniul sănătății în contextul COVID-19 – acest curs este alcătuit din cinci secțiuni ca răspuns la nevoile profesioniștilor din sănătate (riscuri infecțioase, riscuri fizice, riscuri fiziologice, etc.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe