Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Noi indicii în cazul afecţiunii misterioase din India

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 18 decembrie 2020

Urme de plumb și nichel au fost descoperite recent, în mostrele de sânge recoltate de la pacienţii internaţi din cauza unei afecţiuni misterioase în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei.

În urmă cu o săptămână, 400 de persoane au fost internate din cauza afecţiunii bizare, fiind înregistrat și un deces. Peste 300 de copii au fost afectaţi, prezentându-se la spital cu ameţeli, cefalee și vărsături.

În urma realizării investigaţiilor specifice și a consultării experţilor medicali guvernamentali, Narasimha Rao, reprezentant al statului, a precizat că, cel mai probabil, cauza ar putea fi o intoxicaţie cu substanţe organoclorurate.

Deși utilizarea acestora a fost limitată sau chiar interzisă în numeroase ţări, fiind asociate cu apariţia cancerului și alte riscuri pentru sănătate, ele pot rămâne în mediu mai mulţi ani și se pot acumula în ţesutul adipos animal sau uman.

Bibliografie
https://www.reuters.com/article/india-infection-idUSKBN28I0G5

Etichete: afectiune india ameteli cefalee

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.