Newsflash
Internaționale

Nordul Italiei, sub amenințarea noului coronavirus

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 28 2020
Nordul Italiei, sub amenințarea noului coronavirus

Șapte decese și peste 220 de infecții cu noul coronavirus au fost înregistrate recent în nordul Italiei, conform Reuters, fiind impuse măsuri urgente pentru controlul transmiterii infecției virale.

Autoritățile din regiunile nordice ale Italiei, în special Lombardia și Veneto, au decis să închidă muzeele, școlile și universitățile, iar adunările publice au fost interzise. La începutul săptămânii, zece orașe din Lombardia, din apropierea orașului Milano, au fost plasate sub carantină, alături de o localitate din Veneto. „Sincer, nimeni nu a crezut că răspândirea infecției va fi atât de agresivăˮ, a declarat guvernatorul regional Attilio Fontana pentru postul de radio 102,5 RTL. Totuși, guvernatorul a precizat că transmiterea bolii ar putea fi în curând controlată datorită măsurilor de urgență implementate.

Victimele sunt persoane vârstnice, cu numeroase comorbidități, anunță Reuters. Lombardia este regiunea cea mai afectată, cu peste 170 de cazuri confirmate, fiind urmată de Veneto, unde au fost confirmate 33 de cazuri, inclusiv patru cazuri în Veneția. Din cauza transmiterii rapide a noului coronavirus, Carnavalul de la Veneția, la care participă anual un număr impresionant de turiști, a fost întrerupt.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe