Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Nou booster de la Moderna, reacție imunitară puternică anti-Omicron

Viața Medicală
L. Budin joi, 9 iunie 2022, ora 23:57

În cadrul unui studiu clinic, noul booster mRNA-1273.214 a crescut de opt ori cantitatea de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron.

Compania farmaceutică Moderna anunță că o versiune actualizată a vaccinului său anti-COVID-19, administrată ca doză booster în cadrul unui studiu clinic, a indus o reacţie imunitară mai bună împotriva variantei Omicron, relatează Reuters și Agerpres.

vaccin-moderna

Moderna a studiat un vaccin bivalent, care a țintit atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a SARS-CoV-2, pentru a afla dacă noul ser funcţionează mai bine împotriva variantelor virusului.

Rezultatele cercetării îi fac pe directorii companiei americane să spere că acest ser va fi utilizat în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din toamna acestui an.

Moderna va transmite aceste date agenţiilor de reglementare medicală şi se aşteaptă ca noul său booster să primească autorizarea de administrare spre sfârşitul verii.

În cadrul studiului, noul booster produs de Moderna, mRNA-1273.214, a crescut de opt ori cantitatea de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron.

„Anticipăm o protecţie mai durabilă împotriva variantelor îngrijorătoare prin administrarea vaccinului mRNA-1273.214, care va fi candidatul nostru principal pentru o campanie de vaccinare cu doze booster în toamna anului 2022”, a declarat CEO-ul companiei Moderna, Stephane Bancel.

Potrivit AFP și Agerpres, efectele secundare ale noii doze booster au fost comparabile cu cele ale vaccinului original – și s-a constatat că serul actualizat a fost bine tolerat în rândul celor 437 de participanţi la studiul clinic, a precizat compania americană. Moderna intenţionează să monitorizeze noul răspuns imunitar într-o perioadă de 91 de zile de la injectare.

Un comitet al Agenţiei americană a medicamentului (FDA) se va reuni la sfârşitul lunii iunie și va analiza necesitatea unei versiuni actualizate a vaccinurilor anti-COVID.

Rafila: vaccinurile anti-COVID, cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei

Etichete: doza booster moderna vaccin anticovid versiune actualizata reactie imunitara anti-omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.