Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Nou tratament pentru malarie

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 18 martie 2022

Tafenoquine, dezvoltat de compania GlaxoSmithKline (GSK), a fost aprobat în Australia pentru utilizare la copii și adolescenţi, în asociere cu tratamentul clasic pentru malarie, clorochina.

malarie

Medicamentul este eficient împotriva malariei cauzate de Plasmodium vivax, forma cea mai frecventă în Asia de Sud și Sud-Est, America de Sud și cornul Africii. P. vivax provoacă până la cinci milioane de cazuri de malarie anual. Copiii între 2 și 6 ani sunt de patru ori mai susceptibili de a face boala comparativ cu adulţii.

Malaria determinată de P.vivax este periculoasă mai ales pentru copiii mici, în rândul acestora recidivele bolii pot determina apariţia unei anemii severe și pot avea risc vital.

Medicamentul va fi propus pentru aprobare în nouă ţări. Pentru pacienţi de peste 16 ani, FDA a aprobat utilizarea sa încă din iulie 2018, în doze de 300 de miligrame. Pentru copiii mai mici este indicată o doză unică de 50 de miligrame dizolvată în apă, mult mai ușor de administrat faţă de terapia pentru adulţi, cu durată de 14 zile.

Aproximativ 62% dintre copiii incluși în studiul efectuat pentru evaluarea medicamentului au dezvoltat efecte adverse, însă acestea nu au fost severe, fiind vorba de vărsături. La patru luni, tratamentul a fost eficient în proporţie de 95% pentru prevenţia recurenţei.

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2022-03-14/new-malaria-treatment-gets-first-approval-for-use-in-children

Etichete: tratament malarie Plasmodium vivax boli infectioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.