Newsflash
Internaționale

Noua Zeelandă deschide complet graniţele

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 5 2022
Noua Zeelandă deschide complet graniţele

Graniţele Noii Zeelande au fost complet deschise, după ce în martie 2020 a fost luată decizia de a le închide pentru a limita răspândirea COVID-19.

        Vizitatorii și studenţii cu vize sunt acceptaţi din nou să intre în ţară. Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat acest moment „enorm”, restricţiile anterioare fiind luate ca măsură de prevenţie. Majoritatea vizitatorilor trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă, însă nu se va impune carantinarea.

        De asemenea, a fost redeschisă graniţa maritimă, permiţând accesul vaselor de croazieră și a iahturilor recreaţionale. Planul de redeschidere a ţării fusese anunţat încă din februarie și permitea cetăţenilor vaccinaţi să se reîntoarcă din Australia în luna respectivă. Celor care se întorceau din alte ţări, accesul le-a fost permis începând cu luna martie. În luna mai, turiști din peste 50 de ţări au fost trecuţi pe o listă specială, care le permitea accesul fără viză.

        Turismul din Noua Zeelandă a fost afectat semnificativ de pandemia de COVID-19. În martie 2021, contribuţia turismului la economia ţării scăzuse la 2,9%, comparativ cu 5,5% în anul anterior. Numărul angajaţilor în turism a scăzut cu 72.000.

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-asia-62373913

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe