Newsflash
Internaționale

Noua Zeelandă intră în lockdown pe o perioadă de cel puțin trei zile

de Florentina Ionescu - aug. 17 2021
Noua Zeelandă intră în lockdown pe o perioadă de cel puțin trei zile

Presa străină relatează că Noua Zeelandă vrea să intre în carantină, după ce a fost descoperit un singur caz de infecție cu coronavirus.

Guvernul din Noua Zeelandă a luat măsuri drastice, potrivit Associated Press, punând întreaga națiune sub lockdown strict pe o perioadă de cel puțin trei zile, după ce autoritățile au descoperit un singur caz de infecție cu coronavirus în comunitate. 

lockdown noua zeelanda

Prim ministrul Jacinda Ardern a îndemnat populația Noii Zeelande – „echipa formată din 5 milioane” – să ia măsuri precoce și să încerce să elimine acest val nou.

„Am văzut ce se întâmplă în alte părți, dacă dăm greș și nu stăpânim situația. Avem o singură șansă”, a declarat Jacinda Ardern.

Ea a mai declarat că Auckland, zona în care locuiește bărbatul infectat cu SARS-CoV-2, și Coromandel, locul pe care bărbatul l-a vizitat, ar putea intra în lockdown complet pe o perioadă de șapte zile și restul țării ar putea intra în carantină pe o perioadă de trei zile, timp în care experții în domeniul sănătății au încercat să găsească sursa infecției acestui bărbat.

Noua Zeelandă, potrivit sursei citate, a reușit să țină la distanță virusul, iar ultimul val a fost în februarie. Dar autoritățile atrag atenția că gradul mare de infecțiozitate al variantei Delta a virusului SARS-CoV-2 cel mai probabil va necesita măsuri mai drastice decât cele luate în valurile anterioare.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe