Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Noua Zeelandă: vaccinare obligatorie pentru medici și profesori

Viața Medicală
L. Budin luni, 11 octombrie 2021, ora 17:53

Angajații din Sănătate și cadrele didactice din Noua Zeelandă vor fi obligați, prin lege, să se vaccineze anti-COVID, a anunțat guvernul acestei țări.

Un nou decret obligă medicii, farmaciștii, salariații centrelor de îngrijire și mulți alți angajați din domeniul sanitar să se vaccineze anti-COVID până în decembrie, informează The Evening Standard.

noua-zeelanda-covid

Cadrele didactice trebuie și ele să se imunizeze până-n ianuarie.

Chris Hipkins, ministrul coordonator al acțiunilor anti-COVID, a arătat că mulți dintre salariații vizați s-au imunizat deja, dar că lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării, mai ales pentru că acești profesioniști au de-a face cu pacienți bolnavi și cu copii, care fie că nu au promit aprobare pentru a fi vaccinați, fie au contraindicații în acest sens.

Nu e o decizie ușoară, dar e nevoie ca persoanele care lucrează în comunități vulnerabile, care n-au fost încă vaccinate, să facă acest pas suplimentar”, a spus Hipkins.

Anunțul guvernului vine într-un moment în care cel mai mare oraș al Noii Zeelande, Auckland, se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Delta.

Etichete: noua zeelanda vaccinare obligatorie medici si profesori

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.